HELLO GORGEOUS. IS IT TIME TO REDEFINE WHAT LIVING LIFE TO THE FULLEST MEANS?

Yliannostus IKEAa eli kuvia kodistamme

Read this post also in English. Vannon kautta kiven ja kannon ettei kotimme tule olemaan kuin IKEAn kataloogista, mutta koska elämäntapamme vaatii halpoja käyttöhuonekaluja jotka on helppo myydä tai lahjoittaa poismuuttaessa, niin IKEA on ollut perheemme suosikki jo vuosia. Mikään ei ole muutoissa tuottanut enemmän päänvaivaa kuin kalliit umpipuiset designer-huonekalut, joista ei raaskisi luopua mutta joiden muuttaminen on kallista ja vaivalloista puuhaa. JOS jonain päivänä asetun aloilleni, niin kenties boikotoin IKEAa loppuelämäni, mutta siihen asti IKEA on kestosuosikki, sanot mitä sanot. Ruotsin kotimme ajattelin sisustaa pohjoismaalaiseen tyyliin, ja IKEAn lisäksi sisustaa muutamilla laadukkailla design-jutuilla, sekä kirpputorilöydöillä. Viikon asustelun jälkeen.. tässä kuvia missä jamassa kotimme on nyt.

Eteinen

Käyhän peremmälle. Entiset asukkaat jättivät kivan peilikaapin, maton lattialle ja jopa lampun kattoon, ja saavat nyt kaikki olla paikoillaan. Kolmen muksun kanssa tarvitaan paljon säilitystilaa, ja vaatekaapit saivat seurakseen IKEAn kenkähyllyn. Vanha puinen laatikko ja kynttilälyhdyt ovat Amerikan tuomisia, ja saivat nyt aluksi paikan eteisestä. Löysin myös kirpparilta vanhan silitysraudan oven stoppariksi.

Toimisto

Läpinäkyvät IKEAn tuolit ostin edellis vuonna New Yorkin asuntoomme, ja ne olivat niiden harvojen huonekalujen joukossa jotka muuttokuormassa tuli (Stokken Tripp Trapp tuolit ja yksi kirjahylly olivat ne loput), ja ne sopivat mainiosti tähän toimistopöytään. Tämä pöytä muuntuu olo/ruokailuhuoneessa helposti tarjoilupöydäksi kun on vieraita, ja ajattelin että töidenteko olisi mielekästä katsellen jokimaisemaa tuosta ikkunasta. Verhot olivat jo talossa, ja peitin useamman ruuvireiän tuolla kehystetyllä Pariisin kartalla, ja näin aluksi laitoin muutaman tuliaisen maailmalta koristeiksi. Mikki Hiiret on Saksasta, muut muistuttavat meitä New Yorkista. Toimistopöytä ei ole vielä kutsunut minua töihin, vaan uudet ihanat Barcelona-tuolit sen sijaan huutelevat nimeäni ja rakensinkin laatikosta ja tarjottimesta pienen sivupöydän kahvikupilleni, ja kirjoittelu onnistuu mitä parhaimmiten istuen näillä tuoleilla.

Ruokailuhuoneen nurkka

Vuokraamme muutamia huonekaluja, ja tämä sivupöytä tuli yllätyksenä vuokraamosta. Se on kooltaan just hyvä tähän kulmaan, mutta ei ole juuri sellainen jota kaipaisin, joten saa nähdä miten pitkään se tässä viipyy. Hassua millaiset tavarat muodostuvat tärkeiksi… sellaiset jotka ovat olleet matkassa mukana jo pitkään, ja joilla on tunnearvoa. Kuten maailman eri rannoilta kerätyt simpukat. Tai vanha kuva kahdesta rakkaasta, mieheni ja koiranpentu, jonka hän osti minulle kihlajaislahjaksi, joka valitettavasti menehtyi muutama vuosi sitten. Antiikkinen veneen koukku Sackets Harborista New Yorkista. Kipparin kynäpurkki on joskus saatu isältä ja äidiltä ja nyt siinä on lasten Italiasta rannalta keräämiä keppejä. Naantalista aikoinaan ostettu maljakko, Aallon pikkuvaasit, ja Villeroy & Bochin lautanen. Kenties omituinen kokoelma, mutta kaikki jollain tapaa tärkeitä, täynnä muistoja ja siten mitä mainion yhdistelmä tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Vaatehuone

No joo, meillä siis ei ole isoa vaatehuonetta, joten piti improvisoida. Toimistopöydän kun kerta laitoin olohuoneeseen, niin toimistosta tuli siis vaatehuone. Samalla tavalla teimme New Yorkissa yhdestä makkarista vaatehuoneen, joten osa hyllyistäkin jo löytyi. Amerikan IKEAsta hopean väriset telineen osat, valkoiset Ruotsista… hieman eri paria, mutta menkööt. (Oranssit loaferit Italiasta, ja ovat ihan must kevään väripilkut ja tuovat hyvälle tuulelle.)

Kellari

Kellari on oikea löhöilymesta. IKEAsta löytyi tämä hervoton koko perheen löhöilysohva, ja siinä voi myös vieraat nukkua helposti (on jo testattu, hyvin toimii). Lamppu myös IKEAsta, tyyny on New Yorkin tuomisia. Hieman vielä ankeeta, mutta alku se on tämäkin. Kellariin tulee myös askarteluhuone jossain vaiheessa, mutta ollaan aivan innoissamme että meiltä nyt myös löytyy sauna! Tässä muutama ensimmäinen kuva kodista, joka tulee olemaan monen sisustusjutun kohteena täällä blogissa jatkossakin. Tilaa kaikki huonolla suomen kielellä kirjoitetut Skimbaco Lifestyle FINNISH EDITION postaukset lukijaasi, tai tilaa Skimbaco Lifestyle FINNISH EDITION sähköpostitse, näin saat ainoastaan suomenkieliset postaukset.

Skimbaco Lifestyle

Skimbaco Lifestyle is for nomadic trailblazers, fearless founders, rebel leaders and people who live life to the fullest.